Αριστερή Ενωτική Παρέμβαση – ΕΑΑΚ


Σε μια εποχή που επιβάλλουν τον ατομικό δρόμο και το βόλεμα εμείς επιλέγουμε τη συλλογικότητα. Θέλουμε να δώσουμε στην πολιτική το νόημα που της έχουν στερήσει. Πολιτική για εμάς είναι η συλλογική έκφραση των αναγκών και των ονείρων μας τα οποία παλεύουμε να ντύσουμε με πράξη. Πρεσβεύουμε ένα μαχητικό συνδικαλισμό υπεράσπισης και διεύρυνσης των δικαιωμάτων μας. Έχουμε μια αντίληψη για τα κοινά, και τελικά για την πολιτική, που λέει ότι αυτή πρέπει να παράγεται και να υλοποιείται από τον ίδιο τον κόσμο μέσα σε ένα χώρο και όχι από κάποιες πρωτοπορίες μέσα σε κάποια γραφεία.

Πώς λειτουργούμε:

Δεν είμαστε παράταξη – δεν είμαστε κάτι στατικό, είμαστε σχήμα. Μία δυναμική διαδικασία που η ύπαρξη και η εξέλιξή του βρίσκονται στα χέρια όσων βάζουν το λιθαράκι τους σ’ αυτό. Λειτουργούμε στη βάση της άμεσης δημοκρατίας. Η πολιτική μας αντίληψη και η πολιτική μας δράση αποφασίζεται μέσα από τις ανοιχτές διαδικασίες μας. Σ’ αυτές ο καθένας ακούγεται ισότιμα χωρίς αρχηγούς, στελέχη, ιεραρχίες και καθοδηγήσεις. Η ΑΕΠ_ΕΑΑΚ θέλουμε να αποτελεί ένα πεδίο υποδοχής προβληματισμών, ερωτημάτων και αντιλήψεων που θα τροφοδοτούν όλους τους υπόλοιπους σχηματίες. Θεωρούμε πως κάθε φοιτητής είναι ικανός να κάνει (ή να παράγει) πολιτική ώστε μέσω της συνδιαμόρφωσης να αναγνωρίζεται η ιδιαίτερη συμβολή του και παράλληλα να προτάσσεται η συλλογικότητα ενάντια στον ατομισμό. Τα υλικά μας προκύπτουν μέσα από τη διαδικασία της από κοινού συζήτησης (θέση – αντίθεση – σύνθεση) με τα οποία παρεμβαίνουμε στους υπόλοιπους συμφοιτητές μας. Μέσα απ’ αυτές τις διαδικασίες αποφασίζεται και η δράση μας. Και τέλος, σε πείσμα των καιρών παραμένουμε ανεξάρτητοι από τους κομματικούς μηχανισμούς, το καθηγητικό κατεστημένο, τις συγκλήτους και την οικονομική χρηματοδότηση.
Κι ένας τέτοιος συνδικαλισμός δεν μπορεί παρά να εκφράζεται μέσω των γενικών συνελεύσεων. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα χαρακτηριστικά του, το σχήμα συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο όχι ως εκπρόσωπος αλλά, θεωρώντας ως μοναδική του αρμοδιότητα τη σύγκληση Γενικών Συνελεύσεων, που απαιτούμε και να είναι και το κυρίαρχο όργανο λήψης αποφάσεων. Όσον αφορά τα όργανα συνδιοίκησης, το σχήμα δε συμμετέχει, απλά παρεμβαίνει σε αυτά προκειμένου να διασφαλίσει το φοιτητικό έλεγχο και να εμποδίσει την λήψη αποφάσεων από καθηγητικές συντεχνίες και παρατάξεις, αποφάσεις που συχνά έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των συλλόγων. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις γενικές συνελεύσεις και το ζωντάνεμα των διαδικασιών του συλλόγου.

Επιλέγουμε Αριστερά:

Είμαστε με την αριστερά, την πραγματική αριστερή αντίληψη που δημιουργεί ρήγματα στις συνειδήσεις, που εκφράζει τα ριζοσπαστικά οράματα και κινήματα, που δεν συνδιαλέγεται με την εξουσία, δεν παρακαλά αλλά απαιτεί, δεν προσαρμόζεται στις ανάγκες του συστήματος, αλλά δημιουργεί τους όρους ανατροπής του. Έτσι, εμείς διαλέγοντας ένα δρόμο αντίστασης, αλληλεγγύης, συλλογικότητας και ανάπτυξης κοινωνικών αγώνων τοποθετούμαστε συνειδητά σε μια αριστερή κατεύθυνση. Ούτως ή άλλως κάθε στάση είτε προσωπική είτε συλλογική χρωματίζεται πολιτικά, ανάλογα με το αν ενισχύει την υπάρχουσα κατάσταση ή συμβάλλει στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή. Ωστόσο, σ’ αυτό τον αγώνα, σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη, δεν μπορεί να εκφράσει τις αγωνίες μας, τις αναζητήσεις μας και τη μαχητικότητά μας η επίσημη αριστερά (ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ).

Επιλέγουμε ΕΑΑΚ:

Επειδή επιδιώκουμε την καλύτερη δυνατή οργάνωση και συντονισμό του φοιτητικού κινήματος η ΑΕΠ_ΕΑΑΚ συνυπάρχει και συντονίζεται με τα ανεξάρτητα αριστερά σχήματα που υπάρχουν σε άλλες σχολές. Όλα τα σχήματα μαζί συγκροτούν την Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση (ΕΑΑΚ) η οποία γεννήθηκε μέσα στο κίνημα του ’90-‘91 και προσπαθεί να εκφράσει την άλλη αριστερά στα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι. Τα σχήματα που την αποτελούν συντονίζονται με ισότιμο τρόπο μέσα από συντονιστικά των σχημάτων, τόσο σε επίπεδο πόλης όσο και πανελλαδικά. Αποτελεί το πιο ενωτικό εγχείρημα της ριζοσπαστικής αριστεράς, αναδεικνύοντας τη δυνατότητα να υπάρχει ως διακριτό πολιτικό ρεύμα, να υπερβαίνει τον κατακερματισμό και να πετυχαίνει νίκες.

Σχόλια