424 ΓΣΝΕ για εμάς ή για τους «άλλους»;;;;

Επιτέλους ! Ο «αδιάκοπος αγώνας» των κυβερνητικών παρατάξεων ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, των πρυτανικών αρχών και ορισμένων κυβερνητικών επιτελείων τώρα δικαιώνεται. Δίνεται «λύση» στο χρόνιο ζήτημα του 424 ΓΣΝΕ. Ο μισός χώρος παραχωρείται στο Πα.Μακ. και ο άλλος μισός παραμένει στον Στρατό.
Γνωρίζοντας τις μεγάλες ελλείψεις σε αμφιθέατρα, αίθουσες, υπολογιστές, κτλ θα σκεφτόταν κανείς ότι ακόμα και αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να τις καλύψει σε ένα βαθμό. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που η παραχώρηση ολόκληρου του 424 αποτελεί πάγιο αίτημά μας, πράγμα που έχει αποτυπωθεί και σε αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων.
Και όμως αντίθετα με τις προσδοκίες των φοιτητών ο χώρος του 424 θα αξιοποιηθεί για να δημιουργηθούν κέντρα δημοσκοπήσεων, έρευνας που αφορά διεθνή πολιτικά ζητήματα, παρατηρητήριο τιμών κ.ά.. Άλλη μία φορά λοιπόν φαίνονται ξεκάθαρα οι προτεραιότητες και τα συμφέροντα τα οποία υπερασπίζονται οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και οι διάφοροι εκτελεστές των πολιτικών κατευθύνσεων της Ε.Ε. Θέλουν έτσι ένα πανεπιστήμιο που να παράγει δωρεάν έρευνα για τις μεγάλες επιχειρήσεις , τους διεθνείς οργανισμούς, πολιτικούς και στρατιωτικούς, τα κρατικά επιτελεία. Να συμβάλει δηλαδή τα μέγιστα στους πολιτικούς και οικονομικούς σχεδιασμούς της άρχουσας τάξης, εγχαράσσοντας παράλληλα την αντίστοιχη ιδεολογία στο φοιτητικό σώμα.
Τέλος, ανοίγει με τον πιο επιθετικό τρόπο το ζήτημα του ασύλου. Φαίνεται ότι αυτή η δημοκρατική, λαϊκή κατάκτηση που έχει αποτελέσει στο πέρας του χρόνου εφαλτήριο κοινωνικών αγώνων και λαϊκών αντιστάσεων μπαίνει στο στόχαστρο του κράτους συνεχώς, όχι μόνο με τον ευθύ τρόπο του Νόμου-πλαίσιο, αλλά και με πλάγιους ( όπως τώρα ). Πώς άραγε νοείται το άσυλο όταν ο πανεπιστημιακός χώρος σμίγει με τον στρατιωτικό;

Το ζήτημα δεν τελείωσε. Συνεχίζουμε μέχρι την παραχώρηση ολόκληρου του 424 για τις ανάγκες των φοιτητών του Πα.Μακ. και μόνο!

α.ε.π. ε.α.α.κ.

eaakpamak.blogspot.com

Σχόλια