ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ 12/11

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ 12/11
Μετά από κάλεσμα που έγινε για Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών Πανεπιστημίου Μακεδονίας από τους ΑΕΠ-ΕΑΑΚ,ΑΡΕΝ,ΣΣΠ,ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, στη διαδικασία εκτός από τους παραπάνω και την Α.Π. δεν προσήλθε καμία άλλη πολιτική παράταξη και μαλιστα οι υπόλοιπες παρατάξεις δεν προπαγάνδισαν τη συνέλευση αντίθετα απέτρεπαν τον κόσμο από το να προσέλθει.

Η κάθε παράταξη για ξεχωριστους λόγους ,που όλοι πολυ καλά τους γνωρίζουμε και τους αντιλαμβανόμαστε από την καθημερινότητά μας στο πανεπιστήμιο,αλλά και οι ανένταχτοι φοιτητές φέρουν πολύ συγκεκριμένες ευθύνες για τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στην εκπαίδευση και θα μας επηρεάσουν άμεσα.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ επιλέγει να μην εκτίθεται στο σύλλογο μέσα από τις γενικές συνελεύσεις και να μην αρθρώνει ουσιαστικό πολιτικό λόγο. Αναλαμβάνει απλά το ρόλο του υποκατάστατου στις ελλείψεις του πανεπιστημίου (με σημειώσεις, συνέδρια κλπ) δημιουργώντας έτσι πελατειακές σχέσεις με τους φοιτητές ακόμα ακόμα και σε επίπεδο διασκέδασεις( δωρεάν εξόδους, πάρτυ).Εχοντας μάλιστα την αυτοδυναμία δεσμεύει το σύλλογο και τον κρατάει ανενεργό.

Η ΠΑΣΠ σιωπηρά συναινεί στην πολιτική που ακολουθεί η ΔΑΠ αφού δεν δίνει καμια ουσιαστική διέξοδο. Εμφανίζεται σαν κυβερνητική παράταξη με πιο δημοκρατικό προφίλ και συνεχίζει να προωθεί τις μεταρρυθμίσεις με τον ίδιο τρόπο που τις προωθούσε η ΔΑΠ οταν ήταν η ΝΔ κυβέρνηση.

Η ΠΚΣ φαινεται πως μόνο μέλημά της είναι η οργανωτική της ανάπτυξη και αντί να προωθήσει διαδικασίες Γενικών συνελεύσεων και να βάλει αγωνιστικό σχεδιασμό για την αλλαγή των συσχετισμών μέσα στο πανεπιστήμιο μένει στις Επιτροπές Αγώνα οι οποίες βάζουν το maximum πολιτικό περιεχόμενο της ΚΝΕ και έχουν απεύθυνση σε πολύσυγκεκριμένο κοινό φοιτητών.

Χωρίς Γενική Συνέλευση ο σύλλογος δεν θα μπορέσει να τοποθετηθεί πάνω στα ζητήματα της εκπαιδευσης που προκύπτουν κεντρικά αλλά και στα ζητήματα φοιτητικής καθημερινότητας.

Ωστόσο επειδή η συνέλευση δεν είχε την απαιτούμενη μαζικότητα και σεβόμενοι το υπόλοιπο σώμα των φοιτητων (μιας και δεν μπορούν 100-150 φοιτητές να αποφασίζουν για 4000 ενεργούς φοιτητές) αποφασίσαμε να γίνει μια κουβέντα για τα ζητήματα του πανεπιστημίου και έγινε ενημέρωση για καλέσματα σε δράσεις ενόψει 17 Νοεμβρη.


ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ:

ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 424ΓΣΝΕ, ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24/11/09 ΩΡΑ 12:00

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 17/11 ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΑΠΘ, 16/11 ΣΤΙΣ 10:00, ΠΡΟΣ ΤΟ 424ΓΣΝΕ ΚΑΙ ΤΟ Γ΄ ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ

Σχόλια