ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων καταγγέλλει την προκλητική παρουσία και στάση της αστυνομίας χθες το βράδυ στο ΑΠΘ. Καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας οι δυνάμεις της ασφάλειας είχαν διακόψει την κυκλοφορία στην Εγνατία προσπαθώντας να αποκόψουν το χώρο του Πανεπιστημίου και του Ασύλου και προκαλούσαν με την εμφατική παρουσία – επίδειξη δύναμης. Αποκορύφωμα αποτέλεσε η στρατιωτικού τύπου επιχείρηση πολλών διμοιριών των δυνάμεων καταστολής(ΜΑΤ) οι οποίες εισέβαλαν από 2 σημεία στον προαύλιο χώρο της πολυτεχνικής καταπατώντας το άσυλο και συνέλαβαν 8 άτομα.
Τέτοιες κινήσεις εντάσσονται σε ένα συνολικότερο κλίμα τρομοκρατίας που θέλει η κυβέρνηση να δημιουργήσει σε όλα τα κομμάτια της κοινωνίας τα οποία κινητοποιούνται ενάντια στις διαρκείς πολιτικές που διαμορφώνουν τη δυσβάσταχτη πραγματικότητα της πληττόμενης πλειοψηφίας.
Από τις πρώτες κιόλας μέρες της νέας διακυβέρνησης τα Εξάρχεια γέμισαν από δυνάμεις καταστολής και το πογκρόμ δεν είχαν τέλος. Ο βασανισμός μέχρι θανάτου του πακιστανού οικοδόμου Μοχάμεντ Κάμραν στο αστυνομικό τμήμα Νίκαιας, οι 300 προσαγωγές στην πορεία της 17 Νοέμβρη στην Αθήνα , προκλητική παρουσία της ομάδας «Ζ», «Δ» κτλ , η στοχοποίηση ασύλου και η ποινικοποίηση των μαθητικών καταλήψεων καταδεικνύουν ότι η πολιτική δεν έχει αλλάξει και ότι το σύστημα βιάζεται να θωρακιστεί κατασταλτικά προκειμένου να αντιμετωπίσει τον «εσωτερικό εχθρό» και την «ασύμμετρη απειλή» που ταυτίζεται τελικά με όποιον αντιστέκεται και εξεγείρεται ενάντια στα σχέδια τους.
Σε όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν οι προκλητικές κινήσεις της αστυνομίας των τελευταίων ημερών , με εισβολές σε κοινωνικά κέντρα και στέκια σε όλη την Αθήνα και μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις.
Στις συνθήκες αυτές ένας είναι ο δρόμος στον οποίο μπορούμε να βασίσουμε προκειμένου να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας και να απαιτήσουμε αυτά που μας ανήκουν . Ο δρόμος που χάραξε ο εκρηκτικός Δεκέμβρης της νεολαίας και που τόσο τρόμαξε τα επιτελεία των κυβερνώντων. Ο φετινός Δεκέμβρης παρά τις προσπάθειες πολλών να πάρει επετειακά χαρακτηριστικά δε θα είναι ένα πολιτικό μνημόσυνο της εξέγερσης. Θα είναι το δικό μας εφαλτήριο, το εφαλτήριο των νέων αγώνων που πρέπει να ΄δωσουμε συλλογικά προκειμένου να ανατραπούν οι πολιτικές που μας θέλουν γονατιστούς και με σκυμμένο κεφάλι.

ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ
ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Αρχιτεκτονικής, Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων, Τοπογράφων, Πληροφορικής, Φυσικού, ΜΜΕ, Εικαστικού, Μουσικού, Παιδαγωγικού

Σχόλια