ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΘΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Το τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες της πιο σφοδρής αντιλαϊκής επίθεσης την τελευταία εικοσαετία, τα νέα μέτρα χέρι-χέρι με το πρόγραμμα σταθερότητας προσπαθούν να αλλάξουν τελείως το τοπίο τόσο στην εργασία αλλά και στην εκπαίδευση. . Η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, η αύξηση του ΦΠΑ, το πάγωμα των προσλήψεων στο δημόσιο, η μηδενική αύξηση στις συντάξεις για τα επόμενα 3 χρόνια και η μείωση των δαπανών για την εκπαίδευση είναι μόνο η αρχή για το μέλλον που ετοιμάζουν για την κοινωνική πλειοψηφία. Τα μέτρα αυτά φαίνεται να πλήττουν καταρχάς το δημόσιο τομέα, στον ιδιωτικό τομέα μια σειρά κατακτήσεων έχει ήδη χτυπηθεί, αλλά σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και των εργοδοτών η επίθεση θα συνεχιστεί και θα ενταθεί(κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, ασφαλιστικό).
Παρόλη την ιδεολογική τρομοκράτηση που προσπαθεί να φέρει η κυβέρνηση του πασοκ υποστηριζόμενη από τα «αξιοκρατικά» ΜΜΕ και την νδ, οι εργαζόμενοι και η νεολαία έδειξαν τον δρόμο της ρήξης και της ανατροπής. Η άμεση απάντηση αρκετών εργαζομένων δόθηκε με την σύσταση της πρωτοβουλίας πρωτοβάθμιων σωματίων, η οποία άσκησε τεραστία πίεση στις ξεπουλημένες ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ τελικά να καλέσουν τρεις 24ωρες απεργίες. Η μαχητικότητα και η μαζικότητα των εργαζομένων και της νεολαίας ήταν τεραστία, φοβούμενη η κυβέρνηση την αντίδραση του λαού απάντησε με άγρια καταστολή στην πορεία της 11/3, όπου η στάση της αστυνομίας ήταν άκρως προκλητική.
ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ
Η αναγνώριση των κολεγίων, δηλαδή η θέσπιση ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, και ο εθνικός φορέας πιστοποίησης και αξιολόγησης, στοχεύουν στην απαξίωση των πτυχίων και στην αποστοίχιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων από αυτά. Κινείται στην κατεύθυνση εφαρμογής προηγούμενων νόμων (νόμος πλαίσιο, νόμος για την αξιολόγηση) με σκοπό την εντατικοποίηση των σπουδών, την πειθάρχηση του φοιτητικού σώματος και την εισαγωγή ιδιωτικονομικών κριτηρίων στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Όλα αυτά μαζί με το πρόγραμμα σταθερότητας, καρπός του οποίου αποτελούν τα νέα μετρά, προσπαθούν να καθιερώσουν το νέο μοντέλο εργαζόμενου, ενός εργαζόμενου φτηνού, ευέλικτου, πειθήνιου, και αναλώσιμου. Ο αγώνας για ενιαία ισχυρά πτυχία, με όλα τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα κατοχυρωμένα σε αυτά, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα του φοιτητικού κινήματος για καλύτερη εργασιακή προοπτική, ταυτόχρονα με τον αγώνα για τα συμφέροντα των φοιτητών και την βελτίωση της φοιτητικής καθημερινότητας.
Από την άλλη η άρση του άσυλου ,το οποίο στοχοποιείται από την κυβέρνηση, δεν είναι καθόλου τυχαία κίνηση, αφού αποτελεί εφαλτήριο κοινωνικών αγώνων, συλλογικών διαδικασιών και υιοθέτησης ριζοσπαστικών πρακτικών. Αυτή η κίνηση γίνεται με τις πλάτες των πρυτανικών αρχών οι όποιες ευθυγραμμίζονται με την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να καμφει η γενικευμένη αντίδραση κατά των νέων μέτρων εν τη γενέσει.
Το λαϊκό κίνημα θα είναι αυτό που θα δώσει την απάντηση που πρέπει στα κυβερνητικά επιτελεία με συνελεύσεις-απεργίες-καταλήψεις-διαδηλώσεις .Όλοι την τρίτη 16/3 18:00 στο άγαλμα Βενιζέλου στην πορεία της πρωτοβουλίας πρωτοβάθμιων σωματείων.

Σχόλια