Βρες τις διαφορές…(Αν υπάρχουν!!!)




Όταν ο ήλιος γίνεται μπλε και η πουλάδα πρασινίζει…


1η Μάη 1886,Σικάγο: Χιλιάδες εργαζόμενοι κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις για να διεκδικήσουν το 8ωρο απέναντι στην 10ωρη και πολλές φορές 14ωρη εργασία. Με τη μαζικότητα και τη μαχητικότητα των εργατικών κινητοποιήσεων το εργατικό κίνημα καταφέρνει να κατοχυρώσει την 8ωρη εργασία.Τα επόμενα χρόνια ξεσπούν ανάλογες κινητοποιήσεις παγκοσμίως με νικητή και πάλι, τους εργαζόμενους και το λαό.
1η Μάη 2010, Αθήνα: Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με την Ε.Ε,την ΕΚΤ και το ΔΝΤ ανακοινώνουν την απελευθέρωση του ωραρίου.
2η Μάη 2010: Την επομένη της πανεργατικής απεργίας με την συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων και νεολαίων ανά τη χώρα, η κυβέρνηση ανακοινώνει και δεύτερο πακέτο ακόμη σκληρότερων μέτρων για το λαό της χώρας.( Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ 2%, συνολικά μέσα σε 2 μήνες 4%, κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στον δημόσιο τομέα και αντικατάσταση με ένα επίδωμα, αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και στον ιδιωτικό τομέα, επιπλέον αύξηση των ειδικών φόρων σε καύσιμα, τσιγάρα και ποτά, συνολική αύξηση της φορολογίας, νέο ασφαλιστικό, με αύξηση των ορίων ηλικίας και μείωση των συντάξεων )
ΠΑΣΠ – ΔΥΝΑΜΗ ΞΕΦΤΙΛΑΣ
Η ΠΑΣΠ Πανεπιστημίων, «που ουδεμία σχέση δεν έχει με το ΠΑΣΟΚ», κατέθεσε στις σχολές κείμενο ενημέρωσης στους φοιτητές για τα ιστορικά χαρακτηριστικά της 1ης Μάη ΑΛΛΑ δεν καλούσε σε καμία κινητοποίηση απέναντι στην πιο σκληρή επίθεση από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Η ΠΑΣΠ Πανεπιστημίων, «που ουδεμία σχέση δεν έχει με το ΠΑΣΟΚ», την τακτική αυτή την εφάρμοσε σε όλες τις σχολές σαμποτάριζε τις Γενικές Συνελεύσεις και έφτασε στο σημείο, στο Δ.Σ. του Σ.Φ. Κτηνιατρικής να καταψηφίσει την πρόταση για συμμετοχή του Συλλόγου στις κινητοποιήσεις της 1ης Μάη.
Η ΠΑΣΠ Πανεπιστημίων, «που ουδεμία σχέση δεν έχει με το ΠΑΣΟΚ», βρέθηκε στην πρώτη την γραμμή των προεκλογικών συγκεντρώσεων του γιωργάκη, παίζοντας το ρόλο του χειροκροτητή του Mr « Εμείς δεν ξεχνάμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις,απλά τις θυμόμαστε και αναπωλούμε...»
ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ : Η ΠΑΣΠ ΠΑΜΑΚ, «που ουδεμία σχέση δεν έχει με το ΠΑΣΟΚ», στην φετινή επέτειο της δολοφονίας του Α.Γρηγορόπουλου βρέθηκε στην «πρώτη γραμμή του αγώνα» στο Καιμάκτσαλαν, μαζί με την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΠΑΜΑΚ κόντρα σε όλες τις αποφάσεις των Φοιτητικών συλλόγων της Θεσσαλονίκης.
Η ΠΑΣΠ ΠΑΜΑΚ «που ουδεμία σχέση δεν έχει με το ΠΑΣΟΚ», έκανε καμπάνια με ερωτηματολόγια έξω από το κυλικείο για τη λέσχη τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ κάνει περικοπές από παντού και υποβαθμίζει το ελληνικό πανεπιστήμιο.
Η ΠΑΣΠ ΠΑΜΑΚ «που ουδεμία σχέση δεν έχει με το ΠΑΣΟΚ», μοίρασε φυλλάδιο για την πτυχιακή εξεταστική και τους εναλλακτικούς τρόπους εξέτασης τη στιγμή που μέσα στα τμήματα καθηγητών υπερψηφίζει κάθε πτυχή του ΝΝΠλαίσιο που δεν διασφαλίζει καμία πτυχιακή εξεταστική για τους επί πτυχίω και τους τεταρτοετείς κάτι το οποίο αποτελεί κατάκτηση φοιτητικών αγώνων.
Η ΠΑΣΠ ΠΑΜΑΚ μοιράζει φυλλάδια ενημέρωσης για τα επαγγελματικά δικαιώματα-οικονομικό επιμελητήριο στις σχολές αλλά δεν ανέφερε τίποτα, για την πραγματική εργασιακή προοπτική, τα ποσοστά ανεργίας, τις αλλαγές στις συμβάσεις και την εξίσωση με τους αποφοίτους των ιδιωτικών κολλεγίων, ούτε επίσης το πως θα υπερασπιστούμε τα επαγγελματικά μας δικαιώματα.
Η ΠΑΣΠ ΠΑΜΑΚ και η ΠΑΣΠ Πανεπιστημίων, δεν είπαν κούβεντα για την αναγνώριση των κολλεγίων απο την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που επι της ουσίας αποτελεί απο την μια, χτύπημα στην δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση και απο την άλλη στην εργασιακή μας προοπτική.
ΔΑΠ – ΝΔΦΚ
ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΑΣΠ

• Πάγια θέση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ήταν η στήριξη στην σκληρή πολιτική της ΝΔ
Αυτή την πολιτική που υπερασπιζόντουσαν τόσα χρόνια οι συνάδελφοι της ΔΑΠ,έρχεται να την εφαρμόσει αλλά και να την συνεχίσει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με την στήριξη και της ΠΑΣΠ

• Πάγια θέση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ήταν η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζει τα κολλέγια.

• Πάγια θέση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ήταν η εφαρμογή του νόμου πλαισίου.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, πιέζει ακόμη περισσότερο τα ιδρύματα για να εφαρμόσουν τον καταδικασμενο απο τους φοιτητές νόμο.

• Πάγια θεση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ήταν το πολλαπλό σύγγραμμα (λίστα συγγταμμάτων απο 2 ως 6 συγγράμματα ΑΛΛΑ δωρεάν μόνο το ένα)
Με την ‘’πρωτοπόρα ιδέα’’ Γιωργάκη- Διαμαντοπούλου, όχι μόνο θα πέρνουμε δωρεάν ένα και μόνο σύγγραμμα, αλλά θα έχουμε πρόσβαση και σε όλα τα υπόλοιπα μέσω του ‘’ηλεκτρονικού βιβλίου’’. Για να το κάνουμε λιανά, ένα σύγγραμμα δωρεάν, αλλά θα εξεταζόμαστε απο 2 ως 6.

ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟΥΣ!!!
Η ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Μπροστά σε αυτή τη ριζική ανατροπή του σήμερα και του αύριο μας, απαιτείται η συστράτευση όλων μας, γύρω από τα αυτονόητα δικαιώματά μας.
Απέναντι σε κάθε λογική συναίνεσης με το καθεστώς ανασφάλειας και λιτότητας που βιώνουμε, ας εμπνευστούμε από το πρόσφατό αλλά και το προγενέστερο παρελθόν.
Τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτούνται στους δρόμους του αγώνα. Από το οκτάωρο περισσότερο από έναν αιώνα πίσω, μέχρι και την ανατροπή του άρθρου 16, μονόδρομος είναι το κίνημα και ότι αυτό επιβάλλει. Το επόμενο διάστημα, με πυρομαχικά μας τα δικαιώματά μας και με όπλα μας τους συλλογικούς μας αγώνες, να αποδείξουμε το αυτονόητο:
Είναι λίγοι, είμαστε πολλοί, μπορούμε να νικήσουμε.

Σχόλια