ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Όλοι ξέρουμε πολύ καλά την κατάσταση που επικρατεί με την λέσχη στο Πα.Μακ. Δηλαδή ότι είναι ιδιωτική λέσχη όπου λίγοι δικαιούνται δωρεάν φαγητό και οι περισσότεροι είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν καθημερινά ένα αντίτιμο.

Αυτή η κατάσταση είναι συνέπεια της υποχρηματοδότησης του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου, η οποία φαίνεται και σε άλλες πτυχές της φοιτητικής καθημερινότητας, όπως τις ελλείψεις στη βιβλιοθήκη, σε αίθουσες, σε καθηγητές και γενικότερα σε προσωπικό.

Η ένταξη της χώρας στο μηχανισμό «στήριξης» και η ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής από την κυβέρνηση του Πα.Σο.Κ., ήρθε να εντείνει μια κατάσταση ελλιπούς χρηματοδότησης στην εκπαίδευση, όπως έχει γίνει και με όλες τις κοινωνικές παροχές.

Σαν να μην έφτανε η παρούσα κατάσταση ενημερωθήκαμε ότι το αντίτιμο για την λέσχη αυξήθηκε από τα 2 στα 3 Ε!!!! Η αλλαγή αυτή όμως δεν θα έπρεπε να μας κάνει εντύπωση με όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που λαμβάνονται το τελευταίο διάστημα. Οι ευθύνες όμως για όλα αυτά μετατρέπονται σε μπαλάκι που πετάγεται από Κυβέρνηση-υπουργείο Παιδείας-πρυτανεία-Χούτος Catering χωρίς ουσιαστικά αυτό το μπαλάκι να καταλήγει κάπου.

Σαν φοιτητές δεν πρέπει να περιμένουμε να βρεθεί κάποιος να σηκώσει αυτό το μπαλάκι αλλά να ζητήσουμε το αυτονόητο δηλαδή δημόσια και δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές ανεξαρτήτως εισοδήματος. Μια σίτισης πραγματικά αναβαθμισμένης ποιοτικά που θα είναι κομμάτι της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης. Μέσω της ενεργοποίησης του Φοιτητικού Συλλόγου δηλαδή μέσω των Γενικών Συνελεύσεων που πρέπει να πραγματοποιούνται θα μπορούμε να αποφασίζουμε συλλογικά για όλα αυτά που μας αφορούν. Η διαδικασία όμως της Γ. Συνέλευσης εμποδίζεται από την κυβερνητική πανεπιστημιακή παράταξη την ΠΑΣΠ (μην σας ξεγελάει το γεγονός ότι δηλώνουν ανεξάρτητοι και ότι δεν έχουν σχέση με το ΠΑΣΟΚ), από την ΔΑΠ(η οποία είναι καθεστώς εδώ και τόσα χρόνια στο Πα.Μακ. ), αλλά και από την Π.Κ.Σ. που επενδύει στο μέτωπο γύρω από την ίδια σαμποτάροντας όλες τις συλλογικές διαδικασίες.

Εμείς ως Α.Ε.Π Ε.Α.Α.Κ θεωρούμε ανεπίτρεπτο οι τρεις αυτές παρατάξεις όχι μόνο να μην συμμετέχουν στην προσπάθεια να γίνει Γ. Συνέλευση αλλά να την εμποδίζουν κιόλας θέλοντας να προστατέψουν τα κομματικά τους συμφέροντα.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Σ.Φ. Πα.Μακ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08/12 1300 στο Αμφ.Τελετών

Α.Ε.Π. - Ε.Α.Α.Κ.

Σχόλια