Γενική Συνέλευση... Μια ξεχασμένη υπόθεση για το ΠαΜακ…

Ως Γενική Συνέλευση ορίζεται το ανώτερο όργανο του Συλλόγου μέσα από το οποίο οι φοιτητές συζητούν και αποφασίζουν. Είναι μία συλλογική διαδικασία κατά την οποία ακούγονται όλες οι απόψεις, συζητιούνται και καταλήγουν σε συγκεκριμένες αποφάσεις και δράσεις. Είναι το μέσο μέσα από το οποίο ο Σύλλογος Φοιτητών του ΠαΜακ θα μπορέσει να τοποθετηθεί γύρω από ζητήματα που αφορούν την φοιτητική καθημερινότητα αλλά και συνολικά την κοινωνία. Με την τακτική διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων παραμένει ο Σύλλογος ενεργός και διασφαλίζεται η δημοκρατική του λειτουργία αφού καθένας είναι υπόλογος σε αυτή.

Εδώ και 2 χρόνια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας δεν έχει διεξαχθεί Γενική Συνέλευση (παρόλο που το καταστατικό του Συλλόγου υποχρεώνει να γίνονται τουλάχιστον 4 Γενικές Συνελεύσεις το χρόνο) και για το γεγονός αυτό υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες. Πρώτα απ’όλα, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με την αυτοδυναμία της, είναι η δύναμη εκείνη που σαμποτάρει κάθε προσπάθεια για Συνέλευση. Είτε μέσω της πλήρης άρνησης, είτε με το να καταψηφίζει στα Δ.Σ. κάθε πρόταση προς αυτή την κατεύθυνση. Από την άλλη μεριά, η ΠΑΣΠ, ενώ αρέσκεται να καταγγέλλει τη ΔΑΠ και να της χρεώνει την αδράνεια του Συλλόγου, επιλέγει να μένει απαθής και ουσιαστικά να σιγοντάρει και να ενισχύει την υπάρχουσα κατάσταση. Φαίνεται μάλλον ότι η αντιπαράθεση τους εξαντλείται τις ημέρες των εκλογών..

Όλα αυτά βέβαια δεν είναι τυχαία. Ο πραγματικός λόγος που ΔΑΠ και ΠΑΣΠ δεν κάνουν καμία προσπάθεια για διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης είναι ότι αποφεύγουν να εκτεθούν και να λογοδοτήσουν μπροστά σε όλους τους φοιτητές. Άλλωστε, βολεύονται με το να μην συζητούν για τα ουσιαστικά προβλήματα των φοιτητών αλλά να περιορίζουν την παρέμβασή τους σε party και κεράσματα. Ας τους φέρουμε επιτέλους προ των ευθυνών τους. Μετά από 2 χρόνια δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες.

Ύστερα από την πρόσφατη και ιδιαίτερα μαζική πορεία της 17ης Νοέμβρη όπου και το ίδιο το φοιτητικό μπλοκ αριθμούσε πάνω από 5000 άτομα γίνεται ξεκάθαρο ότι θα πρέπει και ο Σύλλογος Φοιτητών του ΠαΜακ να τοποθετηθεί μέσα από τις συλλογικές του διαδικασίες. Να τοποθετηθεί σε σχέση με την επίθεση που δέχονται όλα τα στρώματα της κοινωνίας από την κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Πιο συγκεκριμένα:

· Να τοποθετηθεί σε σχέση με την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και το κείμενο διαβούλευσης του Υπουργείου Παιδείας. Πτυχές του όπως η διάλυση των πτυχίων (αποστοίχηση πτυχίων-επαγγελματικών δικαιωμάτων), το κουπόνι φοιτητή (δίδακτρα) και η μείωση των εξεταστικών δεν μπορούν να μας αφήνουν αδιάφορους.

· Να τοποθετηθεί σε σχέση με την υποχρηματοδότηση της λέσχης του ΠαΜακ αλλά και την νέα αύξηση του γεύματος από 2 σε 3 euro. Οι ευθύνες για την υποχρηματοδότηση ξεκινούν από το Υπουργείο αλλά καταλήγουν στην Πρυτανεία του ΠαΜακ διότι αυτή υπέυθυνη για την συμφωνία που έχει υπογράψει με την εταιρεία Χούτος. Είναι απαράδεκτο σε μία τέτοια οικονομική συγκυρία να θεωρούμε προνόμιο τα αυτονόητα, δηλαδή την δημόσια και δωρεάν λέσχη για όλους.

Για όλα τα παραπάνω λοιπόν είναι επιτακτική ανάγκη η πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης στο ΠαΜακ μέσα από την οποία θα αποφασίσουμε εμείς για εμάς και θα παλέψουμε ενάντια στο μέλλον που μας ετοιμάζουν…

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 08/12 ώρα 1300 στο Αμφ.Τελετών

ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΙ ;;

ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΤΟΤΕ ΠΟΤΕ ;;

ΑΕΠ - ΕΑΑΚ

Σχόλια