ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Όλοι ξέραμε μέχρι τώρα πολύ καλά την κατάσταση που επικρατούσε στη λέσχη στο Πα.Μακ. Δηλαδή ότι είναι ιδιωτική λέσχη όπου λίγοι δικαιούνται δωρεάν φαγητό και οι περισσότεροι είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν καθημερινά ένα αντίτιμο. Σαν να μην έφτανε αυτό, πριν λίγο καιρό το αντίτιμο από 2€ ανέβηκε στα 3€.

Αυτή η κατάσταση είναι συνέπεια της υποχρηματοδότησης του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου, η οποία φαίνεται και σε άλλες πτυχές της φοιτητικής καθημερινότητας, όπως τις ελλείψεις στη βιβλιοθήκη, σε αίθουσες, σε καθηγητές και γενικότερα σε προσωπικό.

Τις ευθύνες όμως για όλα αυτά όχι μόνο δεν τις αναλαμβάνει κανείς αλλά συγχρόνως μετατρέπονται σε μπαλάκι που πετάγεται από Κυβέρνηση-υπουργείο Παιδείας-πρυτανεία-Χούτος Catering χωρίς ουσιαστικά αυτό το μπαλάκι να καταλήγει κάπου. Προφανώς το πρόβλημα ξεκινά από τη μειωμένη χρηματοδότηση που προβλέπεται από κυβέρνηση και υπουργείο, αλλά και η πρυτανεία μας δεν είναι καθόλου άμοιρη ευθυνών! Με σκάνδαλα για κατάχρηση δημοσίου χρήματος και με πλήρη στήριξη στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, είναι τουλάχιστον υποκριτικό να ανακοινώνει ότι λυπάται που δεν έχει χρήματα και πως αναγκάζεται γι αυτό το λόγο να κόψει από τη σίτιση των φοιτητών!

Σαν φοιτητές δεν πρέπει να περιμένουμε να βρεθεί κάποιος να σηκώσει αυτό το μπαλάκι αλλά να ζητήσουμε το αυτονόητο δηλαδή δημόσια και δωρεάν σίτιση για όλους μας ανεξαρτήτως εισοδήματος. Μια σίτιση πραγματικά αναβαθμισμένη ποιοτικά που θα είναι κομμάτι της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης. Μέσω της ενεργοποίησης του Φοιτητικού Συλλόγου δηλαδή μέσω των Γενικών Συνελεύσεων μπορούμε να αποφασίζουμε συλλογικά για όλα αυτά που μας αφορούν. Η διαδικασία όμως της Γ.Σ. εμποδίζεται ΔΑΠ(η οποία είναι καθεστώς εδώ και τόσα χρόνια στο Πα.Μακ. ), από την κυβερνητική παράταξη την ΠΑΣΠ (που σφυρίζει αδιάφορα μην τυχόν και εκτεθεί ότι στηρίζει όλη την πολιτική του Πασοκ), αλλά και από την Π.Κ.Σ. που επενδύει στο μέτωπο γύρω από τον εαυτό της σαμποτάροντας όλες τις συλλογικές διαδικασίες με αποκορύφωμα πριν λίγες μέρες να δηλώσει πανελλαδικά πως θέλει να σπάσει ο ενιαίος χαρακτήρας των πανεπιστημίων.

Εμείς ως Α.Ε.Π Ε.Α.Α.Κ θεωρούμε πως ΣΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕ ΧΩΡΟΥΝ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ! Η δημόσια και δωρεάν παιδεία κομμάτι της οποίας είναι και η σίτιση είναι δικαίωμα όλων, ανεξαρτήτου εισοδήματος ή ιδεολογίας!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Σ.Φ. ΠΑ.ΜΑΚ. ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Σχόλια