Ο δρόμος ηρέμησε, το δίκιο όχι...


Μπορεί η κατάληψη να τελείωσε και να βρισκόμαστε ήδη στη δεύτερη εβδομάδα μαθημάτων, όμως η κατάσταση μέσα στα φοιτητικά αμφιθέατρα μόνο ομαλή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Δεν είναι ομαλή γιατί λίγες εβδομάδες πριν οι φοιτητές ακόμα και σε περίοδο εξεταστικής επέλεξαν να αγωνιστούν για το μέλλον τους και να προτάξουν τις ανάγκες τους και τα δικαιώματά τους απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης- ΕΕ – ΔΝΤ∙ γιατί οι 300 καταλήψεις έδωσαν το μήνυμα της ελπίδας πανελλαδικά και βροντοφώναξαν ότι η δημόσια και δωρεάν παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό όπως και η υγεία, το ρεύμα και το νερό και δεν θα αφήσουν κανέναν να τα καταλύσει έτσι εύκολα.

Η λαομίσητη κοινωνική μειοψηφία των 250 βουλευτών που έχει φέρει στο χείλος του γκρεμού τη νεολαία και τους εργαζομένους της χώρας υπό τις ευλογίες και τις υποδείξεις της Τρόικα και του ΔΝΤ δεν μας τρομοκρατεί. Αυτός ο νόμος που καταστρέφει τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση αλλά και το ίδιο το πανεπιστήμιο δεν μπορεί παρά να ανατραπεί. Είναι ο νόμος που διαλύει τα πτυχία και την εργασιακή προοπτική των αποφοίτων , μειώνει ριζικά το ποσοστό της απευθείας κρατικής χρηματοδότησης και συνδέει το υπόλοιπο με τη διαδικασία της αξιολόγησης πιέζοντας τα ιδρύματα στην αναγκαστική αναζήτηση πόρων από ιδιώτες, επιβάλει μια άνευ προηγουμένου εντατικοποίηση του ρυθμού σπουδών, καταργεί το άσυλο και θεσπίζει το τσάκισμα κάθε φοιτητικού δικαιώματος καθώς και την κατάργηση κάθε δημοκρατικής κατάκτησης εντός των πανεπιστημίων.

Αλλά δεν θα υποχωρήσουμε! Οι μαζικότατες Γενικές Συνελεύσεις του προηγούμενου διαστήματος μας έδειξαν ότι οι φοιτητές μπορούν να συζητούν οι ίδιοι για τα προβλήματα που τους αφορούν, ότι όταν πλήττονται τα συμφέροντά τους μπορούν συλλογικά να τα υπερασπιστούν! Από αυτό πρέπει να διδαχθούμε και να συνεχίσουμε τον αγώνα μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες του Συλλόγου μας. Να μην αφήσουμε καμία ΔΑΠ κα ΠΑΣΠ να κρατούν το σύλλογο φιμωμένο, αποπροσανατολίζοντας τους φοιτητές και προτάσσοντας τον ατομικό δρόμο!


ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΟΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ…

Την ίδια ώρα που γίνονται όλα αυτά στα πανεπιστήμια, η επίθεση στην κοινωνία συνεχίζεται όλο και πιο σκληρά: Αύξηση του ΦΠΑ, χαράτσι για την ακίνητη περιουσία, μειώσεις μισθών και συντάξεων, απολύσεις και εφεδρείες στο δημόσιο τομέα, κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ενιαίο μισθολόγιο και άλλα μέτρα που σκοπεύουν να ανακοινώσουν για να εξασφαλίσει η Ελλάδα την 6η δόση του δανείου! Οι εργαζόμενοι όμως δεν σκύβουν το κεφάλι! Στην απεργία της 5ης Οκτώβρη συμμετείχαν μαζικά και με καταλήψεις υπουργείων έδωσαν δυναμικό παρόν, δηλώνοντας μάλιστα και τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των φοιτητών.


ΤΗ ΜΑΧΗ ΑΥΤΗ Ή ΘΑ ΤΗΝ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ Ή ΘΑ ΤΗΝ ΧΑΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!!!

Ως φοιτητικό κίνημα λοιπόν θα πρέπει να συνδέσουμε τον αγώνα μας με τον αγώνα ολόκληρης της κοινωνίας και μέσα από την αναζωπύρωση των διαδικασιών μας να φέρουμε ξανά τη νεολαία στο προσκήνιο! Να παλέψουμε για το παρόν και το μέλλον μας, να φωνάξουμε δυνατά ότι ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ- ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, ότι δεν χωράμε στο μέλλον που μας ετοιμάζουν. Τις επόμενες ημέρες να συντονίσουμε τη δράση μας εντός και εκτός των πανεπιστημίων, με το ανυπότακτο κίνημα των πλατειών, με το πανεκπαιδευτικό μέτωπο μαζί με μαθητές-καθηγητές-δασκάλους και θα προχωρήσουμε σε νέες δυναμικές κινητοποιήσεις, στην κλιμάκωση του δίκαιου αγώνα μας. Δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω από το δίκαιο αγώνα μας, το επαίσχυντο Νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου αλλά και η αντιλαϊκή-αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-Τρόικα πρέπει και μπορεί να ανατραπεί! Να συμμετέχουμε μαζικά στην Γενική Απεργία της 19ης Οκτώβρη όπου φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι θα δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα ανυπακοής στην κυβέρνηση. Να τους δείξουμε ότι είναι ανεπιθύμητοι και ότι ο λαός θα παλέψει μέχρι τέλους για την ανατροπή!



ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΠΛΕΥΡΑ
Ραντεβού στα αμφιθέατρα των Γενικών Συνελεύσεων…

Σχόλια