Χρόνο με το χρόνο βλέπουμε τη ζωή μας να μη βγαίνει «από το τούνελ». Μήνα με το μήνα βλέπουμε τις οικογένειες μας να δυσκολεύονται όλο και περισσότερο. Μέρα με τη μέρα να απογοητευόμαστε όλο και περισσότερο και η ελπίδα για δουλεία μετά το πτυχίο να καταρρέει... Από λεπτό σε λεπτό, φοβόμαστε μην ακούσουμε την είδηση της απόλυσης κάποιου δικού μας, συγγενή, γνωστού ή φίλου.
Διαρκώς τα τελευταία χρόνια κάποιος μας «σώζει». Διαρκώς  νέα μέτρα, μνημόνια, μεσοπρόθεσμα «αναγκαία» ως ισχυρό χαρτί στις «διαπραγματεύσεις» με την τρόικα ή «απαραίτητα» για την νέα δόση. Συνεχώς η ανεργία «καλπάζει» με αποτέλεσμα τη στιγμή αυτή 6 στους 10 νέους να είναι άνεργοι. Τώρα ήρθε η ώρα ,λένε, για μια ακόμη σκηνή του δράματος που πρωταγωνιστούμε άθελά μας. Η τρόικα έρχεται να συζητήσει τον προϋπολογισμό του 2014 με την κυβέρνηση και τα αποτελέσματα μπορούμε ήδη να τα φανταστούμε. Νέο ασφαλιστικό, νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, απολύσεις, ξεπούλημα των δημοσίων αγαθών.
Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής ήδη μπορούμε να τα αντικρίσουμε γύρω μας. Υποχρηματοδότηση του πανεπιστημίου, περικοπές σε σίτιση και στέγαση, έλλειψη υποδομών, απλήρωτοι καθηγητές, κύμα διαθεσιμοτήτων-απολύσεων για τους διοικητικούς υπαλλήλους. Συγχωνεύσεις σχολών, διάσπαση πτυχίων, ανεργία. Μας θέλουν μια γενιά «ρομποτάκια» που θα δουλεύει για 400 ευρώ, που θα δουλεύει στο πόδι ευέλικτα, που θα πρέπει αλλιώς να διαλέξει ανάμεσα στην ανεργία και τη μετανάστευση.  
Όλο αυτό το διάστημα προσπαθεί να αρθρωθεί απάντηση. Με τις απεργίες των εργαζομένων – ακόμη και των υπαλλήλων του πανεπιστημίου τον Σεπτέμβρη- με τις τοπικές αντιστάσεις, με τις φοιτητικές κινητοποιήσεις. Μια ακόμη αναμέτρηση, μια ακόμη προσπάθεια να αρθρωθεί η εναντίωση στην κυβέρνηση και την πολιτική της , μια ακόμη προσπάθεια να γιγαντωθεί ο αγώνας και να έρθουμε σε καλύτερη μοίρα απέναντι στις απαιτήσεις τους και την πολιτική τους, γίνεται αύριο. Μια ακόμη πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείξει και η νεολαία ότι δε θα γίνει η γενιά που θα διαγραφεί αλλά η γενιά που θα τους ανατρέψει. 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ,
ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 6\11 ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Αριστερή Ενωτική Παρέμβαση – Ε.Α.Α.Κ.

Σχόλια