Αμάν! Φοιτητικές εκλογές!

Ήδη όπως θα έχεις παρατηρήσει το ΠΑ.ΜΑΚ. παίρνει σιγά-σιγά το γνωστό του προεκλογικό  του «κέλυφος» και γεμίζει από αφίσες και κεντρικά συνθήματα της κάθε πολιτικής δύναμης που συμμετέχει στο εσωτερικό του Φοιτητικού μας Συλλόγου. Και φέτος η «αυτοδύναμη» ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ετοιμάζει το γνωστό σε όλους σχεδόν πανηγύρι της  με ιαχές, μουσική και ταμπούρλα.

Το παραπάνω σκηνικό σε συνδυασμό με την απουσία συλλογικών διαδικασιών στο ΠΑ.ΜΑΚ. άρα και την δυνατότητα πολιτικοποίησης και πραγματικής πολιτικής αντιπαράθεσης, δημιουργούν ένα κλίμα απέχθειας γύρω από τις εκλογές και τις παρατάξεις. Παρ’ όλα αυτά θεωρούμε ότι ειδικά τη φετινή χρονιά είναι αναγκαιότητα να δοθεί ξανά πολιτικός χαρακτήρας στις φοιτητικές εκλογές, να συμμετέχουμε μαζικά σε αυτές ψηφίζοντας και εξασφαλίζοντας τη δημοκρατική διεξαγωγή τους.

Να κάνουμε την Τετάρτη 7 Μαΐου

     μια μέρα που θα στέλνει βροντερό                                                   
  μήνυμα και θα δηλώνει ότι η νεολαία
        και οι φοιτητές συγκεκριμένα:

Δε θα γίνουμε η γενιά που θα δουλεύει για  400 € στα 5μηνα προγράμματα της κυβέρνησης, δε θα συνεχίσουμε να σκύβουμε το κεφάλι μπροστά στην προοπτική της ανεργίας και της φυγής στο εξωτερικό. Θα παλέψουμε για να φύγουμε από το πανεπιστήμιο με ισχυρό και ενιαίο πτυχίο, με αξία και όχι «διαβατήριο» ανεργίας.

Για πανεπιστήμιο δημόσιο και δωρεάν. Για να μπει φρένο στα αυξανόμενα οικονομικά βάρη που πέφτουν στις πλάτες μας για να σπουδάσουμε. Με φοιτητική μέριμνα, για να δυναμώσουμε την εναντίωση στα 3,5 € του Χούτου και το διώξιμο φοιτητών από τις εστίες. Για να μη μας διαγράψουν  από τη σχολή μας, για να σταματήσουν οι σκέψεις για δίδακτρα, περικοπή βιβλίων. Για να μην κάνει come-back η «Αθηνά» και κλείσουν και άλλες σχολές.

 μια μέρα που πρέπει

Να μπει τέλος στην ευκαιρία που δίνεται εδώ και χρόνια στη ΔΑΠ να καταχράται τα ποσοστά της και να εγκλωβίζει τον Σύλλογο στο δικό της σχέδιο. Που μπροστά στο τέλμα της γενιάς μας ,προτάσσει τον ατομικό δρόμο και κάνει εκδηλώσεις του συλλόγου με θέμα όχι σχετικά με την κατάσταση των πτυχίων και πως μπορούμε να διεκδικήσουμε καλύτερη εργασιακή προοπτική ήδη από τα φοιτητικά μας χρόνια, αλλά για το που να μεταναστεύσουμε.

Να «μαυρίσουμε» τη νεολαία της ΝΔ στο πανεπιστήμιο, που υποστηρίζει έμπρακτα την κυβερνητική πολιτική. Που κρατά τον Σύλλογο όμηρο σε τουρνουά ταχυφαγείας και καραόκε μακριά από Γενικές Συνελεύσεις και συλλογική δράση.

Να μπει τέλος στη γαλάζια «απάθεια» μπροστά την κοινωνική εξαθλίωση και την διάλυση του πανεπιστημίου. Να δείξουμε μηδενική ανοχή στον πράσινο εταίρο της, την ΠΑΣΠ, που αδυνατεί να παρουσιάσει κάποιο σχέδιο για του Συλλόγους. 


 








Σχόλια