ΔΕΘ 2014:Όλοι στην πορεία με τους Φοιτητικούς Συλλόγους!


Μπροστά στην 79η ΔΕΘ, επιχειρείται να παρουσιαστεί μια αναθεωρημένη πολιτική ατζέντα όπως άλλωστε συνηθίζεται κάθε χρόνο με αφορμή τα εγκαίνια της . Η κυβέρνηση δια στόματος Σαμαρά το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, προσπαθεί να μας πείσει ότι η σταθερή πορεία «ανάπτυξης» συνεχίζεται. Ότι οι φόροι θα μειωθούν. Ότι μέλημα τους, είναι η καταπολέμηση της ανεργίας, γενικά ότι τα καλούδια και ο παράδεισος είναι μπροστά μας.

Στο πανεπιστήμιο βάζουν και εκεί «τάξη». Διαγράφουν όσους φοιτητές κρίνουν ότι λιμνάζουν και ετοιμάζονται με τους νέους διαλεχτούς Πρυτάνεις να συγκροτήσουν τους Οργανισμούς των πανεπιστημίων. Τερματίζουν το «χάος» στα Ιδρύματα και φέρνουν πανεπιστημιακές αστυνομίες, αρχικά σε κεντρικά Ιδρύματα.

Εμείς όμως ζούμε στον πραγματικό κόσμο. Η σταθερή πορεία «ανάπτυξης» ακόμη και αν υπήρχε  δεν θα καλυτέρευε την πραγματικότητα της λιτότητας. Οι φόροι φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια όπως ο πρόσφατος ΕΝΦΙΑ. Η ανεργία συνεχίζει να καλπάζει με ποσοστά κοντά στο 30%.

Το πανεπιστήμιο δεν μπαίνει σε «τάξη» αλλά δέχεται ολομέτωπη επίθεση. Οι διαγραφές δεν έρχονται για τους «παππούδες» μας αλλά για να μας πειθαρχήσουν στο ν+2. Οι Οργανισμοί δεν είναι αναγκαία μεταρρύθμιση αλλά βίαιη μετάβαση στο «νέο» πανεπιστήμιο των  υποτιμημένων πτυχίων, των μη παροχών, του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών με το πανεπιστήμιο που μπορούσε να πολιτικοποιεί τον κόσμο του και να γίνεται χώρος αμφισβήτησης.

Φτιάχνουν μια Θεσσαλονίκη των 4000 αστυνομικών και της τρομοκρατίας. Εμείς γεμίζουμε τους δρόμους! Θέλουμε τους φοιτητές πλάι σε όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Στις καθαρίστριες και τους σχολικούς φύλακες, στην ΕΡΤ και σε άλλα σωματεία. Δεν διαδηλώνουμε από συνήθεια αλλά από την αναγκαιότητα για την ανατροπή τους!


ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6/9
στο μπλόκ των ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ
στις 17:30 στο Αγ. Βενιζέλου.




Σχόλια