Επιτέλους φοιτητής!


Δύο- τρία λόγια για την σημερινή εγγραφή σου

Όχι, δεν σου δίνουμε αυτό το κείμενο γιατί θέλουμε να σε «βοηθήσουμε» με την εγγραφή σου.

Ίσα- ίσα η ανάγκη γι’ αυτό που κρατάς προκύπτει κατά κύριο λόγο γιατί πιστεύουμε ότι ο τρόπος με τον οποίο γίνονται οι εγγραφές- με την ενεργό συμμετοχή κάποιων φοιτητών σε αυτή – έχει καταντήσει κουραστικός.

Υποδοχή, τραπεζάκια στημένα μπροστά σε αυτά μιας συγκεκριμένης παράταξης, συνοδεία μέχρι την γραμματεία, συμβουλές για το πώς να συμπληρώσεις  μέχρι και το όνομά σου. Και μετά φιλικές ερωτήσεις για να καταλήξει η φράση: «ΘΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ, ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ κ.α.…..;;;»

Συνάδελφε, συναδέλφισσα πρωτοετή, 
την εγγραφή σου μπορείς να την κάνεις και μόνος σου.

Για την κατάσταση που περιγράφηκε δεν φταίνε γενικά και αόριστα «τα κόμματα ή οι παρατάξεις». Όλα έχουν το όνομα τους, όπως και αυτοί που στήνουν το σημερινό πανηγύρι. Εμείς, απ’ τη άλλη, είμαστε ένα αριστερό σχήμα στο Πα.Μακ. η ΑΕΠ (Αριστερή Ενωτική Παρέμβαση) και συμμετέχουμε σε ένα πανελλαδικό δίκτυο σχημάτων, που ονομάζεται ΕΑΑΚ (Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση) . Πολλά θα μπορούσαμε να σου πούμε αλλά το συγκεκριμένο κείμενο θα μείνει σε ένα σημαντικό.

Σήμερα γράφεσαι αυτομάτως και στο Σύλλογο Φοιτητών Πα.Μακ. Ο Σύλλογος αυτός, όπως και όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι σε όλες τις σχολές, δημιουργήθηκαν πάνω στην ανάγκη των φοιτητών να συζητούν και να αποφασίζουν δράσεις για ζητήματα εντός του πανεπιστημίου που τους απασχολούν ή και για κάποια εκτός αυτού. Ο Σύλλογος δεν ανήκει σε κάποια παράταξη επειδή βγαίνει πρώτη στις εκλογές, αλλά είμαστε όλοι εμείς ισότιμα. Οφείλει να κάνει Γενικές Συνελεύσεις και να συζητά όλα τα θέματα που μας αφορούν. Σε μια εποχή μάλιστα που και το πανεπιστήμιο δέχεται σκληρές αλλαγές αλλά και το μέλλον μας δεν διαφαίνεται  «γεμάτο ευκαιρίες», θεωρούμε ότι η συζήτηση και η δράση όλων μας είναι απαραίτητη.

Από σήμερα, όντας επίσημα πρώτη μέρα φοιτητής δεν βαρύνεσαι μόνο με υποχρεώσεις αλλά αποκτάς και δικαιώματα.

Δικαίωμα σε ένα πανεπιστήμιο πραγματικά δημόσιο, δωρεάν αλλά και δημοκρατικό, δικαίωμα στην έκφραση μέσα στο Σύλλογό σου, δικαίωμα στη συλλογική δράση. Μην το ξεχνάς! Καλή αρχή!



Σχόλια