Περσινά ξινά σταφύλια ;

Ένας (όχι και τόσο φανταστικός) διάλογος για τις κάρτες σίτισης, τα «κριτήρια» και τη Λέσχη

Φοιτητής Α: Λοιπόν, άρχισαν οι δηλώσεις για τις κάρτες σίτισης και είναι μέχρι 15 Οκτώβρη.
Φοιτήτρια Β: Πάλι καλά που μου το πες. Έχω να μαζέψω τόση χαρτούρα! Αν και πολύ φοβάμαι ότι θα περιμένω τόση ώρα στην ουρά και πάλι δε θα πάρω κάρτα.


Φοιτητής Α: Γιατί ρε; Δεν καλύπτεις τα κριτήρια;
Φοιτήτρια Β: Μια χαρά τα καλύπτω. Λέει το εισοδηματικό όριο είναι 45.000, εμείς γύρω στις 25000 βγάζουμε και πάλι κάρτα γιοκ.


Φοιτητής Α: Πάλι καλά εγώ είμαι τρίτεκνος. Κάτσε ρε τα κριτήρια οι ίδιοι δε τα βάζουν;
Φοιτήτρια Β: Ναι. Σκέψου ότι πέρυσι τα κριτήρια τα κάλυπταν περίπου 3500 φοιτητές και κάρτα πήραν 1600! Στην ουσία ο αριθμός των καρτών σίτισης που θα δοθούν δεν έχει να κάνει με τα κριτήρια. Αλλά με το μέγεθος της χρηματοδότησης από το Υπουργείο. Το λέει αν το δεις και στην τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης… «Αν η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό δεν επαρκεί για την κάλυψη της δαπάνης σίτισης του συνόλου των φοιτητών που έχουν τις προϋποθέσεις, η επιτροπή φοιτητικής μέριμνας χορηγεί την ειδική ταυτότητα (κάρτα) δωρεάν σίτισης στους έχοντες τα χαμηλότερα τα χαμηλότερα εισοδηματικά κριτήρια και  κατά προτεραιότητα σε όσους είναι..κτλ..»


Φοιτητής Α: Λογικό δεν είναι να δίνεται σε αυτούς πρώτα ρε;
Φοιτήτρια Β: Ναι, αλλά παράλογο σε μια τέτοια εποχή να μην μπορούμε να φάμε στη λέσχη δωρεάν. Στο κάτω-κάτω το Υπουργείο είναι αυτό που έθεσε τέτοια κριτήρια και παράλληλα το ίδιο που υποχρηματοδοτεί. Καλοπιάνει τον άλλον στην αρχή, βάζοντας τον στους… δικαιούχους αλλά στην ουσία του λέει πλήρωνε 3,5 ευρώ γιατί τελικά δεν είσαι. Το όριο εν τέλει δεν είναι 45000 αν το σκεφτείς αλλά λίγο πάνω από 20.000.


Φοιτητής Α: Δηλαδή μάλλον ήδη μας προετοιμάζουν και για φέτος λες, ε; Περσινά ξινά σταφύλια;
Φοιτήτρια Β: Εμ, τι σου λέω! Και στην ανακοίνωση στο λένε!! Δε ξέρω πάντως εγώ βαρέθηκα το delivery και το «απ’ έξω», άσε που τα περσινά ξινά σταφύλια δεν σε χορταίνουν! Δεν έχω και λεφτά. Τέλειωσε. Φέτος πρέπει να τρώω ΔΩΡΕΑΝ!!

Αν και ο διάλογος φανταστικός δεν θα απέχει πολύ από την πραγματικότητα πολλών φοιτητών. Στην ουρά για μια κάρτα που ακόμη και αν «δικαιούμαστε» και τυπικά, ουσιαστικά εξαρτάται από την χρηματοδότηση του Υπουργείου. Πριν αρχίσει το …κακό και για φέτος λοιπόν θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και έτοιμη για δράση.

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ «ΚΡΙΤΗΡΙΑ», ΠΟΥ ΟΥΤΩΣ ή ΑΛΛΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ «ΛΑΣΤΙΧΟ»

ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΕΚ ΝΕΟΥ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Σχόλια