ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ e-mail ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ : Δεν νομίζουμε να σε αφορά

Την Παρασκευή 28/11, κάπου προς το μεσημέρι, θα βρήκες ένα mail στον πανεπιστημιακό λογαριασμό σου, που σε ενημέρωνε για το γεγονός ότι «ομάδα φοιτητών εισήλθε στο Αμφιθέατρο Τελετών χωρίς να έχω ενημέρωση» και ό,τι κάνουν εκεί είναι παράτυπο. Αναφερόμαστε στα λόγια του Πρύτανη στο συγκεκριμένο mail, o οποίος φρόντισε έτσι να κάνει το 2/2 στις παρεμβάσεις του στις ισάριθμες προσπάθειες για πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης στο ΠΑΜΑΚ. Έτσι επιχειρούμε μια απάντηση στο συγκεκριμένο απαράδεκτο mail και το να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά.

Την Πέμπτη 13/11, ο πρύτανης Αχιλλέας Ζαπράνης,είχε φροντίσει να μεταφέρει τα μαθήματα του τμήματος ΜΕΤ σε άλλη αίθουσα, ώστε το Αμφιθέατρο Τελετών να παραμείνει κλειστό, ώστε να μην υπάρχει… κίνδυνος  να γίνει η Συνέλευση. Μάλιστα όταν ενημερώθηκε ότι είχαμε εισέλθει από πίσω πόρτα και τα σχέδια του χάλασαν, απείλησε με ΜΑΤ και κανάλια και τα φώτα διατηρήθηκαν κλειστά με εντολή του!

Επειδή όμως το γεγονός πήρε δημοσιότητα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε σε σημείο της: «Είναι δε γνωστό ότι σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου, απόφαση διεξαγωγής Γενικής Συνέλευσης λαμβάνεται είτε από την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου είτε εάν αυτό ζητηθεί από το ένα τρίτο του συνόλου των φοιτητών που ψήφισαν για την ανάδειξη του ΔΣ

Μετά από μαζική παράσταση την Τετάρτη 19/11 στην Πρυτανεία με κύριο αίτημα την παραχώρηση του Αμφιθεάτρου Τελετών για την πραγματοποίηση Γ.Σ. και αποφυγής εκ νέου εμπόδισης της, ο Πρύτανης κατέληξε να μας ζητά να του παραδώσουμε μέχρι και τις υπογραφές των φοιτητών, πράγμα το οποίο φυσικά για προφανείς λόγους δεν μπορούσε να γίνει. Άλλωστε όπως ο ίδιος αναφέρει στην πρώτη ανακοίνωση του «πάγια αρχή της Πρυτανείας είναι να μην εμπλέκεται στα φοιτητικά συνδικαλιστικά ζητήματα» άρα φανταζόμαστε ότι δεν τον αφορά ιδιαίτερα το πότε και τι  θέλουμε να συζητήσουμε σε μια Συνέλευση, ούτε και το ποιοι υπέγραψαν γι’ αυτή.

Το mail που αποφάσισε να στείλει την Παρασκευή επιβεβαιώνει την πρόθεση της Πρυτανείας για μόνιμο σαμποτάζ της δημοκρατικής διεξαγωγής Γενικών Συνελεύσεων στο πανεπιστήμιο μας. Προσπαθεί να παρουσιάσει μια προσπάθεια συζήτησης και απόφαση των φοιτητών ως κάτι «κακό» που παραβαίνει τις εντολές του, ή από τα πριν παράτυπη γιατί δεν έχει ενημερωθεί ο ίδιος πρώτα γι΄ αυτήν!!

Μάλιστα στην προσπάθεια του αυτή φάσκει και αντιφάσκει. Στο mail αναφέρει : «καθώς και ότι θα παρουσίαζαν υπογραφές από το ένα πέμπτο των φοιτητών που ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές, όπως προβλέπεται στο καταστατικό του Συλλόγου Φοιτητών για τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης.». Τελικά μέσα σε μια εβδομάδα έκανε το 1/3 , 1/5 , αποδεικνύοντας περίτρανα ότι δεν θα διστάσει να γράψει και καταφανή ψεύδη σε σχέση με την λειτουργία του ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ Συλλόγου μόνο και μόνο για να δημιουργήσει εντυπώσεις!

Τον Ζαπράνη δεν τον αφορούν τα πότε τα πως τα γιατί μιας Γενικής Συνέλευσης. Είναι δικό μας ζήτημα, δικές μας διεργασίες και θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η επανειλημμένη προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και αρνητικού κλίματος ή ακόμη και πρακτικής παρεμπόδισης διαδικασιών του Συλλόγου μας, θα μας βρίσκει απέναντι του. Άλλωστε το γεγονός ότι σημαντικό κομμάτι του Συλλόγου έχει ενημερωθεί, ενεργοποιηθεί και συζητήσει για αυτά που ήδη έχουν έρθει (π.χ. υποχρηματοδότηση σίτισης) αλλά και γι αυτά που έρχονται (π.χ. Οργανισμός) μόνο καλή παρακαταθήκη αφήνει για το υπόλοιπο αυτής της χρονιάς για το Σύλλογο και κακή για εκείνον.

Αν σε κάτι συμφωνούμε είναι στο κλείσιμο,
όπου θα επιλέξουμε το ίδιο με το δικό του mail:
«Παρακαλώ/ούμε  να έχετε υπόψη σας τα ανωτέρω

για να κρίνετε τα γεγονότα γνωρίζοντας την πραγματική κατάσταση.»

Σχόλια