Έκτακτη ανακοίνωση

Τουλάχιστον έκπληξη μας προκαλεί η πρωτοβουλία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για διεξαγωγή Γενικής συνέλευσης του συλλόγου φοιτητών. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της: Τα καθημερινά προβλήματα του πανεπιστημίου δεν μπορούν να μας βρίσκουν αμέτοχους. την ώρα που συμφοιτητές μας διαγράφονται, πολλοί από αυτούς στερούνται του δικαιώματος τους για δωρεάν σίτιση ενώ πληρούν τα κριτήρια που έχουν τεθεί από το υπουργείο, η έλλειψη επαρκών θέσεων στα αμφιθέατρα έχει καταντήσει καθημερινό θέαμα, η υποχρηματοδότηση είναι περισσότερο εμφανής από ποτέ. Οι φοιτητές πρέπει να δώσουν μία απάντηση.

Ας μην ξεχνάμε όμως ότι οι Συνελεύσεις δεν έχουν κάποιο νόημα ειδικά τη στιγμή που το μόνο που συμβαίνει σε αυτές είναι φαινόμενα βίας και ανοίγει το ενδεχόμενο μιας κατάληψης. Δεν θα πέσουμε στην παγίδα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, μια Συνέλευση θα είναι καταστροφική!!

Παράλληλα καταγγέλουμε το αίτημα της ΠΚΣ για επανένωση της αριστεράς, με αφορμή το κάλεσμα της σε κοινό πλαίσιο για τη ΓΣ. Είναι ολοφάνερο πλέον ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το επικοινωνιακό παιχνίδι καθώς γνωρίζουν εκ των προτέρων την πάγια θέση μας ότι δηλαδή δεν μπορούν να υπαρχούν κινήσεις συνεργασίας χωρίς την λαική εξουσία ως προαπαιτούμενο.

Ακόμη, η στάση της ΠΑΣΠ δε μας παραξενεύει. Το κομμάτι της που ακόμη είναι στο ΠΑΣΟΚ αναφέρει ''ναι, να κάνουμε Συνέλευση, άλλα όχι τώρα'', το κομμάτι που έχει επαφές με το Ποτάμι εκτιμά ότι ''Συνέλευση που εξασφαλίζει την ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΜΑΚ είναι η μόνη που χρειάζεται το πανεπιστήμιο μας'',ενώ το κομμάτι που πρόσκειται στου Οικολόγους βάζει ως μόνο αίτημα την δεντροφύτευση.

Τέλος, μας προβληματίζει η μαζική επανεμφάνιση της ΑΡΕΝ ενόψει Συνέλευσης, στην προσπάθεια της να συγκρουστεί με το Υπουργείο και την προσκόλληση του ΣΥΡΙΖΑ με ευρώ και ΕΕ. Ας λογικευτούν επιτέλους!

Μπροστά στον μαρασμό του φοιτητικού συνδικαλισμού και του πολιτικού διαλόγου, δε θα μας σώσει μια Συνέλευση. Μόνο τα τουρνουά ταχυφαγείας, οι εκδηλώσεις με τα φοβερά πιστοποιητικά παρακολούθησης που δίνουμε και τα κερασμένα μπουκαλάκια μπορούν να φέρουν την αλλαγή. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!



ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!

Σχόλια