Σίτιση Ώρα Μηδέν

Εδώ και αρκετά χρόνια η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας σε σχέση με τη φοιτητική μέριμνα είναι άκρως προβληματική:
  • ιδιωτική λέσχη
  • δωρεάν σίτιση μόνο  για όσους καταφέρνουν να πάρουν κάρτα σίτισης που είναι αισθητά λιγότεροι από όσους και τυπικά καλύπτουν τα κριτήρια που τίθενται από το Υπουργείο
  • αντίτιμο 3,5€ την ημέρα για τους υπόλοιπους
  • λιγότεροι από 200 φοιτητές να διαμένουν στην εστία
  • αυστηρός εσωτερικός κανονισμός για να παραμείνεις σε αυτήν.

Η κατάσταση αυτή, τα τελευταία χρόνια εντάθηκε μέσω  της υποχρηματοδότησης και της περικοπής των προϋπολογισμών των πανεπιστημίων, ωστόσο φέτος φαίνεται πως το ποτήρι ξεχείλισε!

Μέχρις στιγμής δόθηκαν κάρτες σίτισης σε όσους ανήκουν στις λεγόμενες ειδικές κατηγορίες (κοντά στις 2000) όμως για όσους δεν ανήκουν σε κάποια ειδική κατηγορία ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΣΙΤΙΣΗΣ λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης!! Και έτσι ενώ περιμέναμε ανακοίνωση από το γραφείο της φοιτητικής μέριμνας για τις νέες κάρτες σίτισης, ενημερωθήκαμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί γιατί πολύ απλά μέχρι να προκύψει χρηματοδότηση… «ότι κάρτα δόθηκε, δόθηκε»!!! Δηλαδή, με την παρούσα κατάσταση φοιτητής που σπουδάζει στο ΠΑΜΑΚ και προέρχεται από άλλη πόλη με εισόδημα π.χ. 4000€ ετήσια ή και λιγότερο ΔΕΝ παίρνει κάρτα σίτισης!

Παράλληλα, πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκαν οι οικότροφοι της εστίας του ΠΑΜΑΚ στην Καλαμάρια οι οποίοι ανέρχονται στον φαντασμαγορικό αριθμό των …156 φοιτητών όταν το σύνολο των φοιτητών του ΠΑΜΑΚ ξεπερνά τους 6000!

Σε ένα πανεπιστήμιο που όλοι μιλούν για πράξεις, όμως οι μόνες πράξεις που βλέπουμε είναι η υποχρηματοδότηση, η μετακύληση του κόστους σπουδών στους φοιτητές, φοιτητές χωρίς θέση στο μάθημα λόγω του χωροταξικού προβλήματος και έλλειψη δημοκρατίας, ήρθε η ώρα να ενεργοποιηθούμε !

Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να ενεργοποιήσουμε το Σύλλογο μέσα από τις διαδικασίες του, τον οποίο η ΔΑΠ έχει ανενεργό! Η ίδια προτιμά να μοιράζει ένα δωρεάν γεύμα σε πρωτοετείς για να τους φακελώσει- λες και η δωρεάν σίτιση είναι κάποιο δώρο και όχι δικαίωμα, ενώ από την αρχή της χρονιάς δεν έχει πει λέξη για τα ζητήματα που αφορούν όλους τους φοιτητές! Εμείς ας κάνουμε κάτι!

ΑΜΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΗ ΣΙΤΙΣΗ


ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΑΜΕΣΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Σχόλια