Να μη σβήσει η γενιά μας! ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ!

Πανελλαδική Γενική απεργία Πέμπτη 3/12 – Να μπλοκάρουμε το μνημόνιο!

Προ λίγων ημερών ολοκληρώθηκε στην Βουλή η ψήφιση των προαπαιτούμενων και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μένει πιστή στις υποχρεώσεις της απέναντι στους ‘’εταίρους’’. Με την εφαρμογή του 3ου μνημονίου έρχεται να φορτώσει με ακόμη περισσότερα βάρη τη νεολαία, τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους. Κύριοι άξονες τις “επίθεσης” είναι:
Ασφαλιστικό: Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζομένους.
Συνταξιοδοτικό: Οι νέες αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σημαίνουν σύνταξη στα “βαθειά γεράματα” και χαρτζιλίκι αντί σύνταξης. Για τους εργαζόμενους και κυρίως για τους νέους αυτό σημαίνει ότι η συνταξιοδότηση είναι άφταστο όνειρο. Καταργούνται επίσης οι πρόωρες συντάξεις ακόμη και για τους δικαιούχους και επιβάλλεται πρόστιμο 10% στις ήδη υπάρχουσες, ενώ ταυτόχρονα μειώνονται οριζόντια και οι επικουρικές!
Φορολογία: Για να αποτελειώσουν κάθε μισθωτό, άνεργο και συνταξιούχο μαζί με τα προηγούμενα έρχεται και φοροεπιδρομή: διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23% σε βασικά αγαθά, αύξηση των συντελεστών φόρου για τα εισοδήματα από ακίνητη περιουσία τα οποία αποκτήθηκαν ή πρόκειται να αποκτηθούν εντός του 2015.
Εργασιακά: Voucher, μπλοκάκι, μαύρη εργασία και ελαστικές σχέσεις είναι καθημερινότητα για πολλούς εργαζομένους ενώ η εργοδοτική αυθαιρεσία δίνει και παίρνει. Απαιτείται ακόμα η άμεση κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Φοιτητές και εργαζόμενοι μαζί να διεκδικήσουμε το παρόν και το μέλλον που μας ανήκει. Να μπλοκάρουμε το νέο μνημόνιο.

Όλοι στην πανεργατική απεργία στις 3 Δεκέβρη, στις 10 π.μ. στην προσυγκέντρωση της Καμάρας με τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους

 Να αναζωπυρώσουμε τη φλόγα της εξέγερσης της 6ης Δεκέμβρη!

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται εφτά χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Κορκονέα το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη του 2008 στα Εξάρχεια. Ο Γρηγορόπουλος δεν ήταν το πρώτο θύμα δολοφονίας από χέρι αστυνομικού στην Ελλάδα (Κουμής – Κανελλοπούλου το 1980, Μιχάλης Καλτεζάς 15χρονος μαθητής νεκρός το 1985 στα Εξάρχεια).

Έτσι για εμάς, η κουβέντα γύρω από την εξέγερση του Δεκέμβρη του 08, δεν πρέπει να είναι μία επέτειος-“μνημόσυνο”, για ακόμα ένα θύμα της αστυνομικής βίας και της κρατικής καταστολής, αλλά το άνοιγμα μιας κουβέντας για το πως η ελληνική νεολαία είδε στο πρόσωπο ενός νεαρού μαθητή που δολοφονείται από την αστυνομία τον εαυτό της και πιο πολύ την “δολοφονία” των προσδοκιών της λόγω της κρίσης και της υπάρχουσας πολιτικής με αποτέλεσμα να βγει μαχητικά στο προσκήνιο. Η νεολαία λοιπόν βγήκε στους δρόμους στέλνοντας το μήνυμα ότι στο αβέβαιο μέλλον που προδιαγράφεται για αυτήν, στην σκιά της κρίσης, δεν θα μείνει παθητική. Έτσι και σήμερα η νεολαία είναι εκείνη που καλείται να ανατρέψει το κλίμα της απογοήτευσης που υπάρχει στην κοινωνία, να βγει μπροστά ενάντια στις πολιτικές που “μαυρίζουν” το μέλλον μας, ενάντια στον αυταρχισμό και τον εκφοβισμό από τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ. Δε ξεχνάμε. Η νεολαία στους δρόμους, για να ζούμε και να ονειρευόμαστε ελεύθερα!


ΟΛΟΙ στην πορεία για τα 7 χρόνια από τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου, την Κυριακή 6/12 στις 12 π.μ. στην Καμάρα με τους φοιτητικούς συλλόγους. 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου