Να δοθεί άμεσα πτυχιακή εξεταστική!

Το δημόσιο και δωρεάν Πανεπιστήμιο βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Από τη μία η υποχρηματοδότηση φέρνει τα ιδρύματα σε σημείο να μην μπορούν να λειτουργήσουν όπως πρέπει, ενώ από την άλλη προωθείται όλο και πιο πολύ η διάλυση των πτυχίων και της επαγγελματικής μας αποκατάστασης, χειροτερεύοντας έτσι ακόμα περισσότερο την προοπτική της γενιάς μας. Μιας γενιάς που ζει την ανεργία στο πετσί της (πάνω από 67% στην νεολαία),την εργασιακή ανασφάλεια και επισφάλεια.
Σε αυτό το πλαίσιο μια σειρά νόμων όπως ο ν.Διαμαντοπούλου ήρθαν να επιβάλλουν και στο πανεπιστήμιο τα παραπάνω. Ο νόμος αυτός εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του πανεπιστημίου με κύριες πτυχές της την αλλαγή των όρων σπουδών, την μετακύληση του κόστους φοίτησης στους φοιτητές με στόχο την εντατικοποίηση και την πειθάρχηση των φοιτητών(βλ.διαγραφές,ν+2) χωρίς καμία συλλογική αναπαράσταση που διαπαιδαγωγεί στη μη διεκδίκηση.
Κομμάτι του ν.Διαμαντοπούλου και ενόψει της χειμερινής εξεταστικής περιόδου ήταν η κατάργηση δικαιώματος-κατάκτησης των φοιτητών της διεξαγωγής πτυχιακής εξεταστικής(δηλαδή να μπορούν να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα),το οποίο αποτελεί κομβικό σημείο της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης.
Απέναντι σε αυτό οφείλουμε ως Σύλλογος και ως φοιτητές να αντισταθούμε και να αγωνιστούμε έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι ανά Ίδρυμα και ανά σχολή όλοι οι φοιτητές πρέπει να δώσουν διπλή-πτυχιακή εξεταστική!!        


  • ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΟΠΟΙΟ ΜΑΘΗΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΞΑΜΗΝΟΥ
  • ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΟ Η ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ

Σχόλια