Στο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ φέρνουμε τα πάνω-κάτω!

Για τους όρους σποδών μας
Για δημοκρατία και δωρεάν σπουδές

Από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς, οι φοιτητές του Οικονομικού ήρθαμε αντιμέτωποι με την απότομη αλλαγή του προγράμματος σπουδών. Αλλαγή που εισήγαγε τα προαπαιτούμενα μαθήματα (αλυσίδες), καθώς και το πλαφόν δήλωσης στα μαθήματα επιλογής για το πρώτο έτος. Η συγκεκριμένη κίνηση έγινε από την συνέλευση καθηγητών του τμήματος χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε ενημέρωση ή να δοθεί λόγος στους φοιτητές.
Κίνηση που λίγο έως πολύ επηρέασε ή αναμένεται να επηρεάσει τους όρους σπουδών και την καθημερινότητα για μεγάλη μερίδα φοιτητών.

Από την πλευρά μας, αντιλαμβανόμενοι τις επιπτώσεις που έχουν αυτές οι αλλαγές στην καθημερινότητα των φοιτητών, προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε αρχικά τους φοιτητές γύρω από αυτά τα ζητήματα και έπειτα να τους καλέσουμε να κινητοποιηθούν ώστε να μην εφαρμοστεί η αλλαγή του προγράμματος σπουδών αλλά και να καταδικαστούν φαινόμενα καθηγητικής αυθαιρεσίας. Σε αυτήν την διαδικασία ήρθαμε αντιμέτωποι με την αλαζονεία της διοίκησης του τμήματος, αλλά και την αδιαφορία των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων του Συλλόγου, οι οποίες όχι απλά δεν έκαναν κάτι, αλλά μέχρι και τώρα δεν έχουν πάρει δημόσια θέση για τα παραπάνω ζητήματα!

Μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση!

Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι το καθεστώς  αυτοδυναμίας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ λειτουργεί ενάντια στα συμφέροντα των φοιτητών, καθώς επιδιώκει να κρατήσει τον Σύλλογο και τους φοιτητές αδρανείς. Φάνηκε ξεκάθαρα όλη τη φετινή χρονιά αφού για κρίσιμα ζητήματα, όπως αυτό της σίτισης δεν πήραν καν θέση! Σε αυτό το φόντο οι φετινές φοιτητικές εκλογές αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.

Στις 18 Μαΐου οι φοιτητές του Οικονομικού καλούνται να πάρουν ανοιχτά θέση:

·        για τις αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών τους

·        για το αν θα έχουν λόγο στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων του τμήματος

·        για να ισχυροποιήσουμε τη φωνή υπέρ των δωρεάν σπουδών και του δημόσιου πανεπιστημίου

·        για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των οικογενειών μας, βλέποντας μας μετά από χρόνια σπουδών να καταλήγουμε στα 400 ευρώ, στην ανεργία ή στη μετανάστευση.


Την Τετάρτη 18 Μάη δυναμώνουμε τη φωνή υπέρ των συμφερόντων των φοιτητών!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ και αλλάζουμε τους συσχετισμούς!


Ψηφίζουμε ΑΕΠ - ΕΑΑΚ

Σχόλια