Ανακοίνωση - κάλεσμα με αφορμή τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βασικό χαρακτηριστικό των εκλογών είναι η μεγάλη πτώση της συμμετοχής και η -εξαιτίας αυτού- διατήρηση ενός συντριπτικού ποσοστού της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Η ΑΕΠ-ΕΑΑΚ έχοντας δώσει τη μάχη όλη τη χρονιά για ισχυρά πτυχία, δωρεάν σπουδές και προστασία της δημοκρατίας διατήρησε μια παραδοσιακή για τα δεδομένα του ΠΑΜΑΚ εκλογική απήχηση κοντά στο 7,5 %, αλλά δεν κατάφερε να μην επηρεαστεί από την γενική συνθήκη απαξίωσης του Συλλόγου και του φοιτητικού συνδικαλισμού.

Η αλλαγή της καθημερινότητας μας ως φοιτητές προς μια κατεύθυνση εντατικοποίησης, το χτύπημα της φοιτητικής μέριμνας, η απαξίωση των πτυχίων καθώς και η ατελείωτη εφαρμογή μνημονίων και λιτότητας από τις κυβερνήσεις δεν μας αφήνει περιθώριο για άλλη παραίτηση! Η απονέκρωση του Συλλόγου που αποτυπώνεται πια ξεκάθαρα πέρα από την έλλειψη συνελεύσεων και στην αποχή των φοιτητικών εκλογών, είναι ενιαίο φαινόμενο σε όλη την Ελλάδα και για μας ως πολιτικό και συνδικαλιστικό σχήμα αποτελεί ισχυρό καμπανάκι για να βάλουμε τέλος στην απάθεια και την μοιρολατρία.

Γι αυτό η ΑΕΠ- ΕΑΑΚ σε χρειάζεται! Σε χρειάζεται για να πειραματιστεί από τμήμα σε τμήμα και να δώσει λύσεις για τα ζητήματα που όλους μας απασχολούν από προόδους και εργασίες μέχρι επαγγελματικά δικαιώματα. Σε χρειάζεται για να μη δίνει μόνη τη μάχη απέναντι στην παράνοια της Πρυτανείας. Σε χρειάζεται για να ξηλώσουμε όλοι μαζί την εργολαβία του Χούτου. Σε χρειαζεται για να πιέσουμε μαζί τις άλλες αριστερές δυνάμεις-όπως η ΠΚΣ, για κοινές δράσεις μέσα στο Σύλλογο. Σε χρειαζεται για να συνεχίσει να αποτελεί παράδειγμα δημοκρατίας,σύνθεσης απόψεων και ανυποχώρητης δράσης. Μόνος σου δε μπορείς και μόνοι μας δε μπορούμε να τα καταφέρουμε σε αυτές τις συνθήκες.

Ξέρουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα να τα καταφέρουμε. Το βλέπουμε στην προσπάθεια για ζωντάνεμα του πανεπιστημίου και με άλλους τρόπους (π.χ. κινηματογραφική ομάδα). Το βλέπουμε στους φοιτητές και τις φοιτήτριες που συμφωνούμε καθημερινά στα αμφιθέατρα αλλά παραμένουν αδρανείς.

Εμείς θα συνεχίσουμε με ψηλά το κεφάλι. Έλα μαζί μας. Ελα να επιλέξουμε μεγάλους εχθρούς και να γίνουμε έτσι μαζί μεγάλοι. Έλα να τα βάλουμε με το 72% ΔΑΠ, με τα ΜΑΤ στο πανεπιστήμιο, με τις εργολαβίες, με την υποχρηματοδότηση του Υπουργείου, με τις πολιτικές που τσακίζουν τη νεολαία, με το σύστημα που τις αναπαράγει.

Η Αριστερή Ενωτική Παρέμβαση δίνει μόνο μια υπόσχεση. Να είναι πιο ανοιχτή στους φοιτητές,πιο μαχητική, πιο προτότυπη!Εσυ δώσε μια στον εαυτό σου. Να είσαι ως φοιτητής και ως νέος ενεργός, διεκδικητικός και σκεπτόμενος!

ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ.
ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΛΑ !

Σχόλια